Undersøgelse af overfladefænomener i mayonnaise at KMC AMBA

KMC fremstiller en emulgerende stivelse som anvendes til erstatning af æg i mayonnaise. Det er blevet observeret at ved lagring bliver overfladen af mayonnaisen hvor der er anvendt emulgerende stivelse mat, hvilket ikke ses når der anvendes æg som emulgator. Matheden ses kun på overfladen af produktet, og ikke i resten af prøven.

Det er observeret at der ved fuld erstatning af æg i mayonnaise med emulgerende stivelse opstår en mat overflade af mayonnaisen når den lagres, og dette er uønsket da mange kunder ser en skinnende overflade som en kvalitetsparameter. Der ønskes en forståelse af hvad der sker på overfladen således at det muligvis kan undgås.

En forståelse af hvad der sker på overfladen af mayonnaisen når den lagres, og hvad forskellene er når der anvendes stivelse vs. æg som emulgator.

Anvendelse af mikroskopi el. lign. til at undersøge overfladen af mayonnaise og sammenligne produkter med æg og stivelse som emulgator.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counsellor, to be sure that projects or thesis found on AU Job- og Projektbank can be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.