Udvikling af metode til simulering af fremstilling af toast-ost skiver (IWS) at KMC AMBA

Toast-ost skiver, der kaldes Individual Wrapped Slices (IWS) eller Singles, fremstilles på specielt procesudstyr, som er svær at imitere i forsøgsstørrelse.

KMC fremstiller stivelse, som anvendes i IWS-cheese, men har begrænset mulighed for grundigt nok at teste udvikling af nye stivelser i eget Food Innovation Center i Brande, da en sådan proces er nåde kontinuerlig og fuldskala.

Behovet er, en manuel, håndterbar og enkel metode, som er virkelighedsnær nok på den industrielle skala – uanset, om behovet er at fremstille fx 5 eller 100 IWS-Cleeses.

Det er vigtigt, at metoden sikrer ensartet proces fra den varme ostemasse, fyldes i plastfolien til osten efter fx 30 sekunder har ”sat sig” og kan skiverne kan stable ovenpå hinanden uden at deformeres. Ensartetheden er vigtig, for at kunne sammenligne, om de ønskede stivelsesmæssige forbedringer er opnået fra et forsøgsbatch til et andet osv.

En enkel, valid og ”reliabel”/pålidelig metode til laboratorie-skala, som imiterer storskala produktion at IWS-cheese.

Info indsamles fra KMCs tekniske sælgere og metode defineres, som repræsenterer en eller flere kundeprocesser. Ideelt en recept, som allerede er godkendt af kunde.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counsellor, to be sure that projects or thesis found on AU Job- og Projektbank can be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.