Udvikling af en glutenfri pasta at KMC AMBA

Det gluten frie markedet er stærkt stigende men der er mangel på virkelige gode produkter. Inden for pasta-segmentet findes der i dag produkter af tvivlsom karakter. De produkter som findes, er ofte uden et fornuftigt indhold af fiber og protein. Ved at anvende Protafy 130 og Fiberbind vil der kunne udvikles produkter af høj ernæringsmæssig værdi.

Fremstilling af pasta uden gluten er en stor teknologisk udfordring. Special stivelser og gums vil i rette kombinationer bidrage med tilpas viskositet/(elasticitet) til at det opleves som pasta.

En til flere kombinationer af funktionelle ingredienser som kan processeres som pasta og som smagsmæssig virker som pasta ved et fuldt måltid.

Udvælgelse af gums med relevant funktionalitet.

Udvælgelse af modificerede stivelser med relevant funktionalitet.

Af teste relevante (smagsmæssigt acceptable) niveauer for protein og fiber tilsætning.

Sensoriske bedømmelser af fremstillede koder. Informative diagrammer med fokus på protein, fiber og mineral indhold.

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counsellor, to be sure that projects or thesis found on AU Job- og Projektbank can be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.